• 👋 Değerli Ziyaretçi Eticarets.com Forumuna Hoşgeldiniz!

Türkiye’nin hızla büyüyen e-ticaret ekosisteminde satıcıların ve girişimcilerin birbirleriyle deneyim paylaşabileceği, bilgi alıp verebileceği ve güçlü bir topluluk oluşturabileceği Eticarets.com yayında!

📌 Eticarets.com Nedir?
    E-ticaret ve pazaryeri satıcılarını bir araya getiren, forum yapısıyla bilgi alışverişi sağlayan, sektöre dair en güncel haberleri ve pratik çözümleri bulabileceğiniz yeni bir platformdur.

📂 Eticarets.com’da Neler Paylaşılacak?

• 🛒 Pazaryeri Deneyimleri: Trendyol, Hepsiburada, Amazon, Çiçeksepeti...
    • 💡 E-Ticaret Tüyoları: Ürün seçimi, düşük iade oranlı ürünler...
    • 🤝 Satıcı Dayanışması: Sorunlara birlikte çözüm üretme.
    • 📢 Reklam & Pazarlama: Sosyal medya, Google Ads, SEO...
    • 🚀 Girişimcilik İlhamı: Yeni başlayanlara rehber ve öneriler.

✨ Neden Katılmalısınız?

• 🛠️ Birçok e-ticaret ile ilgili araçları ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
    • 🎁 Her ay düzenli olarak satıcılarımıza sürpriz çekilişler yapılmaktadır.
    • 👥 Tek başınıza değil, binlerce satıcının tecrübesiyle güçlenirsiniz.
    • ⏱️ Sorularınıza hızlıca yanıt bulabilir, siz de deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
    • 📊 Sektörün nabzını tutarak, rekabet avantajı elde edebilirsiniz.

E-Ticarette Vergi Muafiyeti Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

ZeoZeo doğrulanmış üyedir.

Yeni Üye
Kurucu Üye
📌 E-Ticarette Vergi Muafiyeti Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

E-ticaretle ilgilenen birçok girişimci, “Vergi muafiyetinden faydalanabilir miyim?” sorusunu merak ediyor. Türkiye’de bazı durumlarda küçük ölçekli girişimcilere ve evde üretim yapan kişilere vergi muafiyeti sağlanmaktadır. İşte detaylar:

1️⃣ Kimler Vergi Muafiyeti Alabilir?

Gelir Vergisi Kanunu’nun Mükerrer 20/B maddesi kapsamında:

Evinde üretim yapıp internetten satış yapanlar,

Küçük ölçekli e-ticaretle uğraşanlar,

Belirli şartları taşıyan girişimciler, gelir vergisinden muaf olabilir.

Özellikle Ev Hanımları, Öğrenciler veya Hobi amaçlı üretim yapanlar bu haktan yararlanabilir.

2️⃣ Vergi Muafiyeti Şartları

Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için şu şartların yerine getirilmesi gerekir:

✔️ Evde üretim yapılması (örgü, el işi, takı, sabun, süs eşyası, ahşap ürünler, vb.)
✔️ Yalnızca internetten satış yapılması (Trendyol, Hepsiburada, Instagram, kendi siteniz vs.)
✔️ Yıllık satış hasılatı belirlenen tutarı aşmamalı

2025 yılı için muafiyet sınırı yaklaşık 3 milyon TL’dir. (Her yıl yeniden değerleme oranına göre artırılır.)
✔️ Banka aracılığıyla ödeme alınması (nakit kabul edilmemeli, tüm ödemeler banka üzerinden olmalı)
✔️ Esnaf muafiyet belgesi alınmalı

3️⃣ Vergi Muafiyeti Belgesi Nasıl Alınır?

Vergi Dairesine başvuru yapılır.

“Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” alınır.

Bankada satıcı adına özel hesap açılır. (Tüm satış ödemeleri bu hesap üzerinden yapılmalıdır.)

4️⃣ Vergi Muafiyetinin Avantajları

Gelir vergisi ödemezsiniz.

Şirket kurma zorunluluğunuz olmaz.

Küçük işletmeler için bürokrasi ve muhasebe yükü azalır.

Pazaryerlerinde resmi olarak satış yapabilirsiniz.

5️⃣ Vergi Muafiyetinin Sınırları

⚠️ Eğer satışlarınız yıllık limitin üzerine çıkarsa, artık vergi mükellefi olmak zorundasınız.
⚠️ Ev dışında (atölye, dükkan vb.) üretim yaparsanız muafiyet geçerli olmaz.
⚠️ Muafiyet sadece Gelir Vergisi için geçerlidir. KDV ve diğer yükümlülükler ayrıca değerlendirilir.

✅ Sonuç

Vergi muafiyeti, özellikle küçük çaplı üretim yapan ve e-ticarete yeni başlayan kişiler için büyük bir avantajdır. Ancak işiniz büyüdükçe şirket kurmak ve vergi mükellefi olmak kaçınılmaz hale gelir.

💡 Tavsiye: Başvuru yapmadan önce bir mali müşavirden destek almanız süreci kolaylaştıracaktır.

• Geri